Antikoagülan ve Antiagregan İlaç Kullanan Hastalarda Holmium Laser Prostatektomi: Preop Hasta Hazırlık ve Postop Takip Süreci - Demirbaş, Arif; Eren, Berkay (Ürolojik Girişimlerde Antikoagülan ve Antiagregan Kullanan Hastaların Yönetimi, 2024)
Holmium lazer prostatektomi (HoLEP), özellikle antikoagülan ve antiagregan ilaç kullanan hastalar için dikkat gerektiren bir cerrahi prosedürdür. Bu hastalar, kanama riskinin artmış olması nedeniyle özel bir preoperatif hazırlık ve postoperatif takip gerektirir. Aşağıda, bu konuda literatürde yer alan önemli kaynaklardan faydalanarak hazırlanmış bir metin ve kaynakçayı bulacaksınız. Holmium laser enucleation of the prostate (HoLEP) is a surgical procedure that requires special attention, especially in patients using anticoagulant and antiplatelet medications. Due to the increased risk of bleeding in these patients, specific preoperative preparation and postoperative monitoring are essential. Below, you will find a text prepared using important sources from the literature on this topic, along with a bibliography