Antikoagülan ve Antiagregan İlaçların Genel Komplikasyonları - Gencan, Ramazan (Ürolojik Girişimlerde Antikoagülan ve Antiagregan Kullanan Hastaların Yönetimi, 2024)
Antiagregan ve antikoagulan ilaçlar kardiyovasküler hastalıkların tedavi ve proflaksisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu grup ilaçlar kullanılırken kanama gibi istenmeyen etkiler görülebilmesine rağmen ilaçların kullanılması hayati önem arz etmektedir. Bu bölümde antikoagulan ve antaigregan ilaçların en sık görülen yan etkilerinden bahsedilecektir. Antiplatelet and anticoagulant drugs are widely used in the treatment and prophylaxis of cardiovascular diseases. Although side effects such as bleeding may be observed when using this group of drugs, the use of the drugs is of vital importance. In this section, the most common side effects of anticoagulant and antiplatelet drugs will be discussed.