Dentofasiyal & TME Problemli Ortodontik Vakalarda Kök Hücre Kullanımı - Velioğlu, Gülten; Kök, Hatice (Güncel Ortodonti Çalışmaları IV-Güz, 2024)
Kök hücreler hücre biyolojisindeki en ilginç hücrelerdir. Gelecekteki en güçlü teknolojilerden biri olacakları düşünülmesi sebebiyle ortodonti ve ortodontinin ilişkili olduğu dentofasiyal ortopedi alanında çok sayıda çalışmalar yapılmaktadır. Aynı zamanda kök hücre ve doku mühendisliği çalışmalarındaki gelişmelerle birlikte temporomandibular rahatsızlıkların tedavisinde kök hücre kullanımının bu hastalar için yeni bir tedavi alternatifi olacağı düşünülmektedir. Bu derlemede TME ve dentofasiyal problemli vakalarda kök hücre kullanımıyla ilgili yapılan çalışmalar incelenmiştir. Stem cells are the most interesting cells in cell biology. Since they are considered to be one of the most powerful technologies in the future, many studies are being conducted in the field of orthodontics and dentofacial orthopedics related to orthodontics. At the same time, with the advances in stem cell and tissue engineering studies, the use of stem cells in the treatment of temporomandibular disorders is thought to be a new treatment alternative for these patients. In this review, studies on the use of stem cells in cases with TMJ and dentofacial problems are examined.