Gebelikte Fizyolojik Değişiklikler Vücut Homeostazı - Büyük, Musa (Güncel Kadın Hastalıkları ve Doğum Çalışmaları VIII (Güz), 2024)
Gebelikle birlikte bir dizi fizyolojik değişiklik meydana gelir ve bu değişiklikler neredeyse her organ sistemini etkiler. Bu uyumlar, annenin fetoplazental birimin metabolik gereksinimlerini desteklemesini ve doğumla ilişkili kanamaya dayanmasını sağlar. Sağlık hizmeti sağlayıcısının bu değişikliklerin farkında olması önemlidir, çünkü bunlar hastalığı taklit edebilir. Ayrıca, travma veya cerrahi stresten kaynaklanan bir hastanın tepkisini değiştirebilir ve standart yönetim protokollerinde değişiklik gerektirebilir.