Kanama, Kanamanın Durdurulması, Drenaj, Pansuman ve Bandaj Uygulamaları - Yener, Kerem (Veteriner Genel Cerrahi, 2024)
Veteriner cerrahi, günümüzde hayvan sağlığı ve refahının önemli bir unsuru haline gelmiştir. Evcil ve çiftlik hayvanları için sağlık hizmetlerinin kalitesi artarken, veteriner cerrahisinde bilgi ve tekniklerin güncellenmesi gerekmektedir. Bu kitap, kanamanın kontrolü, ligatür uygulamaları, drenaj teknikleri ve pansuman/bandaj uygulamaları gibi temel konuları ele alarak veteriner hekim adayları ve klinisyenler için faydalı bir kaynak sunmaktadır. Bölüm, dış ve iç kanama türleri, tedavi yöntemleri, kanama kontrolü için kullanılan ilaçlar, ligatürlerin uygulama yöntemleri, drenaj teknikleri ve pansuman/bandaj uygulamalarının önemine odaklanmaktadır. Veterinary surgery has become an important aspect of animal health and welfare. As the quality of health care for domestic and farm animals increases, knowledge and techniques in veterinary surgery need to be updated. This book provides a useful resource for prospective veterinary surgeons and clinicians by covering basic topics such as control of haemorrhage, ligature applications, drainage techniques and dressing/bandaging applications. The chapter focuses on the types of external and internal haemorrhage, treatment methods, drugs used for haemorrhage control, application methods of ligatures, drainage techniques and the importance of dressing/bandage applications.