Yenidoğan Özellikleri - Açıkgöz, Ayfer (Anne ve Yenidoğan Sağlığı, 2024)
Bebeğin doğduğu andan itibaren başlayan ve 28 gün devam eden sürece yenidoğan dönemi adı verilir. Bu dönemde yenidoğanların pek çok sistemi immatürdür. Bunun yanı sıra dünyada anne karnındaki konfora sahip değillerdir ve bu nedenle farklı riskler ile karşılaşabilirler. Tüm bu risklerin azaltılmasında sağlık profesyonellerinin yenidoğana en uygun bakımı sağlayabilmesi, aileleri bu konuda yönlendirebilmesi önemlidir. Sağlık profesyonelleri yenidoğan bakımına yönelik güncel literatürü takip etmeli, kanıt temelli uygulamaları bakımlarına yansıtmalıdır.