Yaşlı Bireylerde Akılcı İlaç Kullanımı - Genç, Kadriye Nilay; Özer Güçlüel, Yasemin (Yaşlılarla Sağlıklı Yaşam, 2023)
Yaşlılık döneminde birçok kronik hastalık görülmekte ve görülen bu hastalıklar nedeni ile yaşlı bireyler birçok ilaç kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Yaşlı bireylerde ilaç kullanımını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır ve bu faktörler kişiden kişiye farklılık göstermektedir. İleri yaş grubunda hastaneye geliş sorunlarının çoğunun ilaca bağlı olduğu ve bu duruma bağlı ilaç reaksiyonları ve ilaç hataları görülebilmektedir. İlaçların doğru ve akılcı kullanması ile yaşlı bireylerde hem yaşam kalitesi, hem de yaşam ömrü artacaktır. Bu nedenle her yaş grubunda olduğu gibi yaşlı bireylerde de akılcı ilaç kullanımı oldukça önemlidir.