Sağlıklı Cinsel Yaşam - Yiğit, Feride (Yaşlılarla Sağlıklı Yaşam, 2023)
Hayatın ayrılmaz bir parçası olan cinsellik öğrenilen bir eylemdir. Ömür boyu devam eden bir süreç olan cinsellik, sevgi dolu bir bakış, dokunma, öpüşme, destek olma, hoşgörü, sarılarak birlikte uyuma, eşin sıcaklığını hissetme gibi çok farklı şekillerde yaşanabilir. Uzun yıllar bir arada yaşayan, sorunlarını, sorumluluklarını birbiriyle paylaşan ve birlikte olgunlaşan eşlerin yaptıkları tüm fiziksel yakınlıkları cinselliğin parçalarıdır. Bu makale sağlıklı cinsel yaşamı ve ilgili kavramları tanımlamak, cinselliğin fizyolojisini ve nöroendokrin temellerini açıklamak amacıyla planlanmıştır. Ayrıca cinsel sağlık, kadın ve erkekte görülebilen cinsel işlev bozuklukları, yaşlılıkta cinsel yaşamı etkileyen faktörlere ve yaşlılıkta cinselliğin korunmasına yer verilmiştir.