Maluliyet ve Malpraktis - Çekiç, Sezer; Beşkoç, Caner (Maluliyet Kalıcı Bedensel Hasarların Değerlendirilmesi, 2024)
Malpraktis kötü uygulama anlamına gelmekte olup, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tıbbi malpraktis açısından birtakım yükümlülükleri ve yasal sorumlulukları bulunmaktadır. Bu hususlar ülkemizde Türk Ceza Kanunu ve diğer birçok farklı yasal düzenleme ile düzenlenmiştir. Malpraktis iddiası bulunan vakalarda, ilgili eylemlerin/uygulamaların güncel tıp standartlarına uygun olup olmadığı yönünden değerlendirmeler yapılabilmektedir. Maplraktis iddiası bulunan vakalarda, kişilerde meydana gelen kalıcı zararların hesaplanmasına yönelik, yargı organları tarafından sıklıkla maluliyet raporları da düzenlenmesi istenmektedir. Maluliyet raporu düzenleneceği zaman; kişiler tıbbi yönden değerlendirmeye tabi tutularak bir rapor düzenlenmekte ve bu değerlendirme ve raporlama aşamalarında tıbbi malpraktis açısından dikkatli olunması gerekmektedir.