Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Maluliyet Değerlendirilmesi - Orhan, Kadir Serkan; Biçen, Emin (Maluliyet Kalıcı Bedensel Hasarların Değerlendirilmesi, 2024)
Kulak, burun ve boğaz sistemi vücuttaki konumu nedeniyle travmalara açık ve meslek hastalıkları yönünden risk altında olması nedeniyle sıklıkla maluliyet değerlendirmesine konu olmaktadır. Kulak burun boğaz sistemi hastalıkları değişik etiyolojiilere bağlı gelişebilmektedir. Bu nedenle kulak burun boğaz sistemi sekellerinin maluliyet yönünden değerlendirilmesinde olay ile illiyetli sekelin varlığının tespiti, bu sekelin derecelendirilmesi ve raporlanması sürecinde multidisipliner yaklaşım önemlidir.