Maluliyet Tarihine Engellilik Perspektifiyle Yaklaşım - Çetin, Ebubekir; Dokgöz, Halis (Maluliyet Kalıcı Bedensel Hasarların Değerlendirilmesi, 2024)
Engellilik gündelik bir gerçeklik olarak geçmişten günümüze uzanan bir olgudur. Çağlar boyunca engelliğe dair değişen şey genellikle toplumun ona bakış açısı olmuştur. Bu bölümde öncelikle tarihsel süreçte engellilik ve engelli bireye yaklaşımın tarihi çağlardaki dönüşerek yaşadığı gelişime değinilip akabinde Avrupa ve Dünya’da bilhassa 1800’lerden sonra ortaya çıkan yaklaşımlara göz attıktan sonra Osmanlı veCumhuriyet dönemindeki yaklaşımlar, yasalar ve yönetmeliklerin tarihçesinden bahsedilmiştir.