İşletme Finansmanında Lojistik Faaliyetler - Atukalp, M. Esra (Temel Lojistik Bilgisi ve Uygulamaları, 2024)
“İşletme Finansmanında Lojistik Faaliyetler" başlıklı bölümde işletme finansmanında performansa etkisi bulunan lojistik faaliyetler, finansal analiz konusu kapsamında incelenmiştir. Finansal performansa etki eden lojistik maliyet unsurlarının, lojistik faaliyetlerin işletme bünyesinde faaliyet gösteren departman aracılığı ile yapılması ya da lojistik faaliyetlerde dış kaynak kullanımının tercih edilmesi durumunda farklılaşabileceği değerlendirmesinin yapıldığı çalışmada, söz konusu maliyet unsurları incelenmiştir. Lojistik faaliyetler ve finansal performans yönetimi konusu, aktivite, kaldıraç, kârlılık oranları ele alınarak finansal oranlar kapsamında ve Du Pont sistemi ile incelenmiştir.