Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik - Cesur, Zafer (Temel Lojistik Bilgisi ve Uygulamaları, 2024)
Bu bölümde tedarik zinciri yönetimi ve lojistik kavramları incelenmektedir. Tedarik zinciri yönetimi, lojistik faaliyetlerin bütün işletme fonksiyonlarıyla entegrasyonunu içeren karmaşık bir süreçtir. Tedarik zinciri, hammaddeden nihai ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar tüm süreçleri kapsar ve işletmelerin iç süreçlerini birbirine bağlamaktadır. Etkili tedarik zinciri yönetimi, maliyetlerin düşürülmesi, müşteri memnuniyetinin artırılması ve süreç verimliliğinin iyileştirilmesi gibi hedefleri içermektedir. Aynı zamanda, tedarik zinciri yönetimi, bilgi teknolojisi ve lojistik süreçlerinin entegrasyonunu da vurgulamaktadır. Bu yönetim biçimi, işletmelerin rekabet avantajı elde etmelerini ve operasyonel verimliliklerini artırmalarını sağlamaktadır. Günümüz rekabet ortamında, tedarik zincirleri arasındaki rekabet, bireysel işletmeler arasındaki rekabetten daha önemlidir. Bu nedenle, tedarik zinciri yönetimi stratejik bir öneme sahiptir ve işletmelerin sürdürülebilir rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olmaktadır.