Lojistik Kavramı ile İlgili Genel Bilgiler - Bozkurt, Eda (Temel Lojistik Bilgisi ve Uygulamaları, 2024)
Bu çalışmada lojistik ile ilgili genel bilgilere yer verilmiştir. İlk olarak lojistik kavramı tarihsel bir bakış açısı ile ele alınmıştır. Ulusal ve uluslararası literatürde lojistik kavramı için kullanılan tanımlamalar açıklanmıştır. Ayrıca kurumlar tarafından yapılan tanımlamalara da yer verilmiştir. Lojistiğin gelişimine değinilmiştir. Daha sonra lojistiğin işletmeler ve ekonomi açısından önemi üzerinde durulmuştur. Hangi faaliyetlerin lojistik hizmetler içinde olduğu hakkında bilgiler verilmiştir. Aralarında önemli bağlantılar bulunan lojistik ve tedarik zinciri yönetimi incelenmiştir. Lojistik ve tedarik zinciri arasındaki farklar sunulmuştur. Lojistiğin işletmelerin diğer faaliyetlerine etkisi pazarlama, muhasebe ve kalite gibi unsurlar dikkate alınarak açıklanmıştır. Ayrıca lojistikte popüler bir kavram olan lojistik köyler tanıtılmıştır. Son olarak, e-lojistik uygulamaları hakkında bilgiler verilmiştir. Böylece lojistik kavramı için genel hatları ile bir bakış açısı oluşturulmuştur.