Görsel Sanatlar Terapisinde Biçimsel İfade Aracı Olarak Nörografik Etkiler - Alkış Şenol, Tuğçe (Sanatın İyileştirici Gücü 1 Farklı Bakış Açılarıyla Sanat ve İyi Oluş, 2024)
Yapılan bu araştırma ile sanatın bireyin dışavurumunu, duygu durumunu, travmalarının bilinçaltı-bilinçdışı tüm içselliğini, psikolojik yaralarını ortaya çıkardığı sanat eseri ile sağlanmaktadır. Sanatın insan psikolojisi üzerindeki etkileri felsefi açıdan da ele alınmış olup nörografik sanatın (neurographic art) ve sanat terapisinin tarihçelerine de değinilmiştir. Çalışma görsel sanatlar terapisinde biçimsel ifade aracı olarak kullanılan nörografik etkileri kapsamaktadır. Araştırma terapi biçimlerinden neurographic art etkilerinin beyin nöronları ile ilişkisini göstererek bireylerin kendi iç nöron enerjisi ile bağ kurarak sorunların çözümünde istenilen sonuçların elde edilmesi hususunda yardımcı olmayı hedeflemektedir.