Engelli Çocukların Annelerinin Psikolojik İyileşme Yolculuğuna Sanatın Katkısı - Özsavran, Musa (Sanatın İyileştirici Gücü 1 Farklı Bakış Açılarıyla Sanat ve İyi Oluş, 2024)
Bu bölümde engelli çocuğu olan annelerin yaşadığı sorunların çözümünde sanat terapisi yöntemlerine hayatlarında nasıl yer verdikleri, hangi yöntemlerden nasıl yarar sağladıkları genel bakış açısıyla aktarılmıştır. Engelli çocuğu olan ebeveynler ve doğal olarak bakım verici rolündeki annenin ebeveynlik stresinin yüksek olmasının ve psikolojik sağlamlık düzeylerinin düşük olmasının sebeplerinden bahsedilirken, bu sorunların sanat terapisi yöntemleriyle ile nasıl çözüleceği yapılan araştırmalarla örneklendirilerek anlatılmıştır.