Sanat Terapisinin Travma Tedavisindeki Rolü ve Rezilyans - Mazmanoğlu, Ela (Sanatın İyileştirici Gücü 1 Farklı Bakış Açılarıyla Sanat ve İyi Oluş, 2024)
Bu kitap bölümü, sanat terapisinin travma tedavisindeki rolünü ve rezilyansı ele almaktadır. Travma, bireylerin fiziksel, duygusal/ruhsal ve zihinsel sağlığını derinden etkileyen bir durumdur. Bu bölüm, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bireylerin sanat terapisi yoluyla yaşadıkları kabul ve iyileşme deneyimlerine ayrılmıştır. Sanat terapisi, travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, anksiyete ve diğer travma sonrası semptomların tedavisinde etkili bir araç olarak kabul edilmektedir. Sanatın yaratıcı süreci, travmatik deneyimlerin ifade edilmesi ve işlenmesi için güvenli bir ortam sağlayabilir. Bu bölümde, sanat terapisinin travma tedavisinde nasıl kullanılabileceği, hangi tekniklerin etkili olduğu ve rezilyansın nasıl artırılabileceği gibi konularö kişi deneyimlerinden hareketle ele alınacaktır.