Okullarda Akran Zorbalığı - Çeçen Çelik, Hatice (Kadın Araştırmacıların Sosyal Bilimler Çalışmaları III, 2024)
Okul zorbalığı, toplumsal açıdan ciddi bir sorun olup, bu tür mağduriyetin anksiyete, depresyonve intihar eğilimi gibi bir dizi olumsuz sonucu bulunmaktadır. Zorbalığa maruz kalan bireylerdedüşük özsaygı, zayıf duygusal ve sosyal uyum, hatta okulu terk etme riski gibi sorunlar ortayaçıkabilmektedir. Bu nedenle, zorbalık davranışlarını ve mağduriyetini anlamak, öğrencilerüzerindeki olumsuz etkilerini analiz etmek, okullarda zorbalığı önlemek ve müdahale etmekbüyük önem taşımaktadır.