Kadın Sağlığında Kanıta Dayalı Uygulamalar ve Eğitim - Polat, Şevin; Müdüt Altunbay, Tenzilay; Metin, Ayşe (Kadın Araştırmacıların Sosyal Bilimler Çalışmaları III, 2024)
Bölümde kadın sağlığında kanıta dayalı uygulamalar ve bu uygulamalara yönelik eğitimden bahsedilmektedir. Bu çalışmada, kadın sağlığı ile ilgili adölesan dönemde kanıta dayalı eğitim, menstrual dönemde kanıta dayalı eğitim, üreme sağlığında kanıta dayalı eğitim, kadına yönelik şiddete kanıta dayalı eğitim, jinekolojik kanserlerde kanıta dayalı eğitim, prekonsepsiyonel gebelik döneminde kanıta dayalı eğitim, gebelik döneminde görülen sağlık sorunlarında kanıta dayalı eğitim, doğum eyleminde kanıta dayalı eğitim, postpartum dönemde kanıta dayalı eğitimi, menopozal dönemde kanıta dayalı eğitim, yaşlılık döneminde kanıta dayalı eğitim gibi konulara yer verilmiştir. Her bir bölüm, kanıta dayalı uygulamaların teorik temellerini ve bu uygulamaların pratikte nasıl hayata geçirilebileceğini açıklamaktadır. Ayrıca, kadın sağlığında eğitimin önemini ve bu eğitimin nasıl yapılandırılması gerektiğini vurgulayan stratejilere yer verilmiştir. Son bölümde ise değişen ve gelişen dünya şartlarına göre jinekoloji ve obstetride yapay zeka ile teknolojik yaklaşımların kanıta dayalı eğitimindeki yerinden ve öneminden bahsedilmektedir.