Girişimci Üniversite Kavramı ve Bölgesel Ekonomi İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme - Yellice , Berrak (Kadın Araştırmacıların Sosyal Bilimler Çalışmaları III, 2024)
Bu çalışmada, üniversitelerin ekonomi üzerindeki etkileri, girişimci üniversite kavramı üzerinden incelenmektedir. Bu kapsamla öncelikle girişimci üniversite kavramı daha sonra Türkiye’de hesaplanmakta olan girişimci üniversite endeksi incelenmiş son olarak ise ekonomik etkiler üzerinde durulmuştur. Çalışmada, girişimci üniversitelerin temel nitelikleri, faaliyet gösterdikleri bölge ekonomilerine katkıları üzerinden genel bir değerlendirme sunmaktadır. Çalışma sonucunda Ekonomik politika yapıcılar kalkınma planlarında ve geliştirdikleri politikalarda girişimci üniversite konusuna daha fazla önem vermelerinin ve üniversitelerinde stratejik planlarını hazırlarken daha girişimci daha yenilikçi olmayı hedefleyerek politika belirlemelerinin uzun vadede sanayi ile güçlü işbirliğini doğurarak bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlayacağı düşünülmektedir.